Geef je mening....Douchen Verplicht stellen?

Stelling:

Het komt regelmatig voor dat spelers van jeugdafdelingen en senioren niet douchen na een training of een wedstrijd. Soms is het zelfs zo, dat er van een team meer spelers niet, dan wel douchen op het sportpark. Het lijkt misschien gemakkelijk en beter om jullie kind meteen na een training of wedstrijd naar huis te laten fietsen om daar te douchen of om je kind direct in de auto mee naar huis te nemen. Wat vind jij? Verplicht stellen of hoeft het niet voor jou omdat hij of zij toch thuis gelijk onder de douche gaat. Hoe wordt er bij jouw vereniging mee omgegaan?

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Ferry Gommers (maandag, 18 februari 2019 09:53)

  Bij de voetbalclub Spartaan 20 uit Rotterdam is douchen verplicht voor iedereen. En ook iedereen houdt zich daar aan.

 • #2

  Marco (maandag, 18 februari 2019 09:54)

  Het zou verplicht moeten gesteld worden om te douchen na de wedstrijd. Helaas merk ik binnen onze club dat daar verschillende visies over zijn. Ik als trainer eis van mijn spelers (O11) dat ze douchen na de wedstrijd. Niet allen om hygiene, maar ook om herstel lichaam en vooral, niet onbelangrijk, teambuilding. Door te douchen verwerkt het team het verlies of viert de winst samen i.p.v. alleen in de auto met een ouder. Ondanks verlies zie ik vaak de kids lachend de kleedkamer verlaten als er collectief gedoucht wordt.

 • #3

  Peter (maandag, 18 februari 2019 11:41)

  Ik ben ook een voorstander van verplichting , echter sommige kinderen en ouders vinden het niet nodig , ik heb als stelpunt ieders eigen verantwoordelijkheid om te gaan met hygiëne, wetende dat bij uitwedstrijden een ongedouched kind niet bij mij in de auto komt .

 • #4

  Johan (maandag, 18 februari 2019 12:49)

  30 jaar geleden was het heel normaal dat je na het voetballen ging douchen, geen gezeik en zonder ondergoed onder de warme of lauwe kraan, maar tegenwoordig is het blijkbaar nodig om met ondergoed aan te douchen, is het de de aanwezigheid van de mobiele telefoon of door de komst van de verschillende culturen?
  Vergeet ook niet dat ouders van kinderen veel minder tijd nemen, wedstrijd klaar, gelijk weer weg, weinig sociale contacten (Niet overal gelukkig)

 • #5

  soulliman (zondag, 06 oktober 2019 15:06)

  ik begrijp oprecht het verplicht stellen om te douchen niet?

 • #6

  Marianne (maandag, 17 augustus 2020 19:08)

  Onzin!!!
  Douchen hoort bij sporten ja... maar gelukkig hebben we thuis ook een douche.