VOAB begint een PILOT alle leeftijdgenoten met elkaar...Wat is jouw mening?

Deze trainingen zijn als pilot opgezet door de Technische Commissie Jeugd (TCJ) met als doel om alle leeftijdsgenoten van VOAB lekker met elkaar te laten voetballen. Iedereen wordt door elkaar gemixt en gaat op een laagdrempelige manier een training volgen, waarbij het devies is dat er geen fouten gemaakt kunnen worden, maar alleen dingen beter kunnen. Op deze manier hoopt VOAB de cohesie tussen de spelers/speelsters - en ook die tussen de trainers onderling - te verhogen en de breedtesport nadrukkelijker naar voren te laten komen. 

De oefenstof van deze trainingen wordt verzorgd door de trainer van het eerste team binnen de leeftijdscategorie en is uitsluitend gebaseerd op technische vaardigheden. De begeleiding van de trainingsoefeningen wordt gedaan door selectiespelers van VOAB 1, 2 en/of JO19-1.

Het is de bedoeling dat de leeftijdscategorieën JO-8 t/m JO-12 tot aan het einde van dit seizoen twee vrijdagen komen trainen en dat we daarna gaan evalueren of deze trainingen een vast onderdeel gaan worden van onze jeugdafdeling. 

 

Afgelopen vrijdag waren onze JO-12 teams aan de beurt en als TCJ zijn wij erg blij met de grote opkomst en de positieve reacties van zowel deelnemers, trainers en ouders. Bron VOAB

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    BZ (dinsdag, 19 februari 2019 09:24)

    Bij mijn voetbalvereniging hebben we een sportgelijke invulling. Een keer per maand geven de hoofdtrainers een training op zondagochtend voor niet-selectieteams. Er worden dan leuke en uitdagende oefeningen gedaan. Door deze training is het voor ons niet nodig om selectiewedstrijden of trainingen te organiseren. We volgen het kind gedurende het hele seizoen. Voor de trainers van de overige teams is het een mooie gelegenheid om leuke oefenvormen ‘af te komen kijken’ voor de eigen trainingen. Dit wordt door spelers en ouders goed gewaardeerd als wilt men dit doordeweeks ook. Dit is kostentechnisch niet dekkend te krijgen.

  • #2

    Henk Timisela (dinsdag, 19 februari 2019 10:08)

    Een goed idee lijkt mij dit. Het doet me denken aan de vroegere tijden dat ik als 12 jarige tussen 17, 18+ voetbalde. Er was geen scheidsrechter of trainer maar wel respect voor elkaar. Je leerde om te gaan met je eigen angsten, tekortkoming en er werd appel gedaan op je technische en mentale vaardigheid die je aldoende leerde, door vallen en opstaan (letterlijk). Ik denk wel eens dat we als voetbalsport 'achterlopen' omdat we in principe de "harde natuurlijke ontwikkeling" juist dan tegenhouden door vanaf jongs af aan leeftijdcategorieen bij elkaar te stoppen en dan vervolgens later te roepen dat het te makkelijk wordt voor een zo'n talent. Als we praten over de mentale en fysieke hardheid die kennelijk wel bij jonge spelers uit bijv.Zuid-Amerika aanwezig is en dan vergelijkt die met de Nederlandse jongeren is het dan niet precies "dat" wat erbij ons ontbreekt?