Geen zondag vierde klasse in West II vanaf seizoen 2019/’20

Vanaf het seizoen 2019/’20 wordt er geen 4e klasse op zondag in West II meer aangeboden voor standaardteams. De laatste jaren liep het aantal deelnemende teams in deze competitie sterk terug en dit had negatieve gevolgen voor het voetbalplezier van de overgebleven deelnemers. Na goed onderling overleg met betrokken clubs, spelers, trainers en competitieleiders heeft de KNVB nu besloten om hier iets aan te doen en de 4e klasse zondag in West II niet meer aan te bieden.

Aanleiding

Al enige jaren is er in district West II de ontwikkeling gaande dat veel verenigingen met hun standaardteam overstappen van de zondag naar de zaterdag. Dit heeft negatieve gevolgen voor de competities op zowel de zondag als de zaterdag. De afname van het aantal teams op zondag zorgt voor grotere reisafstanden en minder competitieve competities.

Bron KNVB