Ook FC Castricum gestart met Voetbal TV

De KNVB en Talpa Network hebben een nieuw initiatief geïntroduceerd: VoetbalTV, een platform waarop wedstrijden in het amateurvoetbal online uitgezonden gaan worden. Hiermee is een videosysteem gestart dat wedstrijden in het amateurvoetbal automatisch vastlegt. Ook onze vereniging is hiervoor benaderd waarbij het bestuur besloten heeft hieraan te deel te gaan nemen. Met VoetbalTV worden via slimme camera’s wedstrijden in het amateurvoetbal volautomatisch geregistreerd en gedeeld. In een van de masten op het hoofdveld zijn daartoe camera’s gemonteerd. Uiteraard voldoet dit alles aan de AVG wetgeving en zijn ons complex diverse bordjes opgehangen die op het camerasysteem onder de aandacht brengen. Met het project ‘VoetbalTV’ is het mogelijk dat voetballers, trainers en supporters direct na hun wedstrijd beelden van de wedstrijd, zoals acties en doelpunten, kunnen terugkijken. Voor de trainers kunnen de beelden worden gebruikt om wedstrijden te analyseren. De KNVB is enthousiast over het experiment met het videosysteem, iedere speler kan hiermee zijn/haar eigen acties of doelpunten terugkijken op video. En ook niet onbelangrijk, opa’s en oma’s die ver weg wonen, kunnen met VoetbalTV ook naar de wedstrijd van hun kleinkinderen kijken. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen om het systeem binnenkort te lanceren waarmee de club er weer een waardevolle noviteit bij hebben. Bron FC Castricum