· 

Column: Bedankt! Dat was het dan...

Column:

Dat was het dan.....en nog bedankt voor je hulp in al die jaren.

Maar ik kan je vertellen dat we niet meer verder gaan met je.......Waarom? Pfff, tja, moeilijk....andere weg inslaan of zo? Jeetje denk je dan en we zien het bij zoveel verenigingen dat vrijwillig kader en ook kader die werken met een vrijwilligersvergoeding worden afgescheept met.....bedankt en de mazzle.....

Bestuur

De vereniging is één waarbij het bestuur het hoogste orgaan is die ook beleid uitschrijft op organisatorisch gebied, althans dat wordt beweerd, maar is het in feite niet een club mensen die bij god niet weten wat er gebeurt op de werkvloer, laat staan dat ze daar interesse in tonen. Het 1e speelt 2e klasse en laten we dat koesteren en alle jeugd hangt wel een beetje als een molensteen om onze nek.....

Kader

Steeds vaker maak je dat mee dat bestuurders op de stoel van de technische mensen gaan zitten terwijl men niet verder zijn gekomen dan een zwemdiploma of iets dat daar voor doorgaat, maar wel beslissingen nemen ten nadele van de eigen vereniging. En daar staan ze niet bij stil....weten niet wat al de jeugdtrainers en het vrijwillig kader op het veld uitspoken. Laat staan of ze überhaupt interesse hebben en komen kijken. Het is jammer, maar ook slecht voor diegene die zich jaren hebben ingezet en worden afgescheept met een gevulde koek en hun stinkende best hebben gedaan en dan aan het eind van de rit te horen krijgen we gaan niet met je verder....Hoe schandalig ze dan met mensen omgaan....

Wegsturen

Het grappige is, het wegsturen is niet zo moeilijk, maar nieuwe krijgen wel, maar laten we hopen dat ze dan geen nieuwe krijgen en dat verenigingen maar eens inzien wat ze hebben weggedaan. Nu komt het aan op het werven van nieuw kader, maar jeetje het gaat wel erg moeilijk en moeizaam. Helaas zit tegenwoordig deze maatschappij zo in elkaar, maar ik hoop dat bestuurders eens wijzer worden en nadenken voordat ze mensen wegsturen voordat er ook maar enigszins een gesprek is geweest. En beste bestuurder, kijk eens naar jezelf en durf je te reflecteren op je eigen handelen? Dat is al moeilijk genoeg en een kunst op zich. Veel plezier op deze mooie zondag.