Ouders in jeugdvoetbal: een bron van ergernis (2)

Ouders in jeugdvoetbal: een bron van ergernis (2)

Ouders zijn steeds vaker een bron van ergernis in jeugdsport. Hier heb ik vorige week al over geschreven. Dit artikel gaat vooral in op de gevolgen van ouderlijk gedrag voor kinderen. Net als in vorig artikel wil ik ook hier benadrukken dat ik niet alle ouders over een kam wil scheren. Ik wil een bredere tendens bespreekbaar maken dat de rol van ouders dominanter wordt in jeugdsport. Iedereen heeft een beeld bij de ouder die langs de lijn aanwijzingen geeft of de ouder die een scheidsrechter uitfoetert. Dat dit gedrag niet bijdraagt aan het spelplezier van kinderen ligt voor de hand, daarom wil ik ook de minder zichtbare effecten van ouderlijk gedrag beschrijven.

Lees verder bij NMC Bright