Rick Ardesch, zoon van Henny, komt met boek over amateurvoetbal

Ook met motoriek van lantaarnpaal is spelletje leuk’ ENSCHEDE - Rick Ardesch is al veertig jaar als voetballer actief. Zijn eigen belevenissen op en rondom de velden vormen de inspiratie voor zijn boek ‘Rob Hoekschop, de biografie van een voetbalamateur’. Herkenbaar voor iedereen die een balletje trapt en niet verder is gekomen dan de lokale amateurclub.

Rick Ardesch heeft net als de meeste jochies de liefde voor het voetbal meegekregen van zijn vader. In dit geval Henny, die in de eredivisie actief was voor ADO en FC Twente. Zover schopte zoon Rick het niet. Zijn lat lag bij selectieteams van amateurclubs. Hij moest het vooral van zijn snelheid hebben. „Ze zeggen weleens dat voor mij de hekken rondom het veld zijn geplaatst”, zegt Ardesch (45) met een lach. Lees verder in Tubantia