Dispensatieregeling voor jeugdspelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd

Nederland is bij uitstek een opleidingsland waarin veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Zo krijgt iedere jongen en ieder meisje de kans het optimale uit zichzelf te halen. Belangrijk is dat de KNVB en de clubs de kans vergroten dat er geen talent verloren gaat. De geboortedatum van een jeugdspeler (het zogenaamde geboortemaandeffect) kan dit bijvoorbeeld in de weg zitten. Met de dispensatieregeling krijgen spelers de kans zich te ontwikkelen in een eerlijkere context en een meer gelijk speelveld Daarom biedt de KNVB vanaf het seizoen 2019/’20 een dispensatieregeling aan voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd. De dispensatieregeling geldt voor spelers, jongens en meiden, in de A-categorie, in de leeftijdscategorieën onder 13 tot en met onder 17 jaar.

Lees verder  bij KNVB