Wanneer maak je aanspraak op een opleidingsvergoeding?

Iedere amateurvereniging is trots wanneer een speler die vroeger in de jeugdopleiding van de club voetbalde een mooie transfer maakt. Behalve dit fijne eergevoel, levert zo’n overgang clubs veelal nog een leuke bijdrage De opleidingsvergoeding is een beloning voor clubs voor het opleiden van de speler. Hiermee willen de FIFA en de KNVB de opleiding van jonge voetballers stimuleren. De vergoeding wordt betaald aan clubs waar de spelers in hun jonge jaren (tot en met twintig jaar bij de KNVB) voetbalden. Dat geldt voor zowel profclubs als amateurclubs. op in de vorm van een opleidingsvergoeding.

Mooie redelijk recente verdoedingen waren er voor Quick Boys en DSOV.

Lees verder op de site van de KNVB. Heb je vragen hierover informeer dan bij Marlou van Westing bij de KNVB