· 

Mijn brief aan Jan Dirk van der Zee (KNVB) en geef svp je mening

Geachte heer van der Zee,

 

Ik lees met plezier uw columns.

 

Wellicht een idee,,,,,Vanuit de JO19 stromen spelers/sters door naar de senioren en veelal komen deze terecht in een 2e elftal omdat er vrijwel geen uitzicht is op een 1e elftal of omdat 1e elftallen spelers halen tegen een x vergoeding. Spelers haken of en gaan wat anders doen of kiezen voor andere sporten.

Ik denk persoonlijk dat je het aantrekkelijker maakt als je naast in plaats van 2e elftallen Jong.........elftallen maakt om de opleiding tussen de jeugd en senioren te voltooien zodat junioren wel het fijne gevoel geeft er bij te horen en in te stromen bij een jong.....elftal.

 

Bij de meeste clubs zijn 2e elftallen een drama en zelfs meegemaakt dat vaak geen diploma's worden gevraagd van trainers en vaak met te weinig spelers staan. Hierdoor neemt het plezier af en spelers maar ook speelsters haken dan af. Bij Jong........elftal stromen spelers door vanuit de JO19.1 en kunnen tot bijv. 23 jaar hierin blijven spelen. Ben je ouder en je redt geen 1e elftal dan kun je naar een ander team wat lager speelt. Maar zo geef je jonge voetbalspelers/sters de kans om makkelijker in te laten stromen in een 1e. Dit lijkt mij een oplossing voor een uitval probleem en denk dat spelers/sters gemotiveerder zijn in een Jong elftal te spelen dan in een 2e met weinig kans op....

 

Met vriendelijke groet,

 

Marcel Wagenhuis

 

PS Geef je mening? 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Remco (donderdag, 27 juni 2019 10:17)

  Mee eens dat de KNVB hierin een faciliterende rol moet pakken. De bal ligt echter bij de verenigingen zelf. Die moeten zorgen voor binding door ook in de eerste seniorenjaren te zorgen voor een goede staf. Maar het zou interessant zijn als er voor de ‘jong’-teams ook een voetbalpiramide ontstaat.

 • #2

  Mohamed Ben Moujjane (donderdag, 27 juni 2019 10:59)

  Ben er ook mee eens, vind dat de vereniging zo een jonge/senioren team
  moet opstellen!

 • #3

  Koos Bol (donderdag, 27 juni 2019 11:49)

  Zoals je aangeeft Marcel is er een uitdaging om spelers uit de jeugd op een goede/betere manier in te laten stromen naar senioren voetbal. Dit geldt zeker voor de hoger spelende en ambiteuze amateur clubs. Ook wij zijn zoekende naar een optimaal passende oplossing en zou graag in gesprek komen met andere clubs icm KNVB. Mvg Koos Bol Hollandia Hoorn.