Getergde voorzitter luidt noodklok over toekomst SV Colmschate '33

Natuurlijk was het een stukje frustratie en ja, ergernis was er ook. Maar de zorgen over de toekomst van zijn club zijn groot nu een al jaren chronisch gebrek aan vrijwilligers SV Colmschate '33 ook op torenhoge kosten dreigt te jagen. En dus luidt voorzitter Peter Janssen de noodklok. ---- Met een geagiteerd bericht op twitter toont Janssen dinsdagavond laat zijn ongenoegen over de apathische houding van het gros van zijn bijna achthonderd leden. De algemene ledenvergadering is zojuist afgelopen en Janssen doet zijn wanhoopskreet tegen een handjevol aanwezigen in de angstvallig lege kantine van sportpark De Achterhoek. ,,Natuurlijk is het de laatste jaren een tendens dat er steeds minder mensen komen naar een vergadering. Maar nu waren er amper twintig, meer niet

 

Ik heb een klaagzang gehouden, maar eigenlijk sta ik tegen de verkeerde mensen aan de kletsen. Deze gasten doen als vrijwilliger al zó veel voor de club.’’

 

En dus gebruikt Janssen sociale media om zijn achterban te bereiken met zijn weinig rooskleurige toekomstvisie. ,,Colmschate komt op een glijdende schaal terecht. Veldonderhoud, schoonmaak. Het zijn twee cruciale pijlers die we altijd in eigen beheer hebben gehad. Dat ging goed, maar door de afname van vrijwilligers - mede door leeftijd en het afhaken van de oude garde - wordt dat nu lastig. Als we dit moeten uitbesteden dan gaat de contributie danig omhoog en prijzen we ons volledig uit de markt. Clubliefde? Daar geloof ik niet meer in en met name jongeren gaan net zo gemakkelijk ergens anders voetballen.’’

 

Vooral financieel kraakt de vitale ‘dorpsclub’ binnen de Deventer stadsgrenzen. ,,Het gaat nu nog crescendo. Maar hoe lang houden we dat nog vol?’’ Janssen vraagt het zich vertwijfeld af. De staat van de accommodatie aan de Stationsweg baart hem oprecht zorgen. ,,Kijk, we spelen op een redelijk niveau, de jeugdafdeling is op orde, maar daar ligt meteen onze valkuil. Iedereen denkt dat de club vanzelf draait, maar dat is onzin. We zitten in een gevaarlijke fase. Mijn glas is halfvol…’’

Bron sv Colmschate '33 en De Stentor