BVV '31 stopt met 1e elftal

BVV’31 heeft besloten om komend seizoen zonder eerste elftal te spelen. Na een bewogen sportseizoen waarin mooie zeges werden behaald, lukt het de club op dit moment niet om voldoende spelers bij elkaar te brengen om seizoen 2019-2020 in de A-categorie te kunnen starten. Veel goede en geschikte BVV’31 spelers willen graag voetballen, maar willen niet de verplichtingen aangaan die bij een eerste elftal horen. BVV’31 heeft natuurlijk alle begrip voor het feit dat zaken als studie, familie en carrière voor deze spelers minstens zo belangrijk zijn als de sport. De verschillende commissies binnen de club hebben in overleg met de spelers, trainers, coaches en andere betrokkenen alle mogelijkheden onderzocht. De club had spelers van buiten de regio kunnen aantrekken en/of spelers een vergoeding kunnen geven om uit te komen voor de club. De vereniging is echter van mening dat dit soort maatregelen geen oplossing zijn voor de langere termijn, niet een juiste besteding is van contributiegelden van de bijna 500 leden en geen meerwaarde leveren aan hetgeen BVV’31 uitdraagt: een lokale vereniging waar plezier in voetbal voorop staat. Voorzitter Martin Hippler laat weten: “Wij vinden het vanzelfsprekend bijzonder jammer dat we komend seizoen geen eerste elftal op kunnen stellen, maar ik denk dat dit een verstandige keuze is. We kijken vooruit en zijn aan het kijken welke stappen we kunnen nemen om snel met een eerste elftal terug te keren.”

Het bestuur van BVV’31 ziet goede mogelijkheden om stap voor stap meer jeugdspelers klaar te stomen voor de overgang naar de senioren. BVV’31 hoopt op begrip over deze beslissing van iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt.

Bron BVV '31