· 

Te weinig geld voor de sportclub?

Wil je kind graag voetballen, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Ze betalen voor kinderen en jongeren de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen.

 

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of iemand van het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar je kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen. Kijk voor de spelregels op de websitepagina van het fonds bij jou in de buurt.

 

Hoe werkt het?

Stap 1: Vraag aan een intermediair (bijvoorbeeld een juf of meester op school, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of bij het sociaal wijkteam) of hij/zij een aanvraag kan doen.

Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag. Dat gaat heel gemakkelijk online.

Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen een week of drie of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd is en laat je dat weten.

Stap 4: Als de aanvraag goedgekeurd is, kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dans  of andere organisatie waar je kind op les wil. Zij betalen de contributie / lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld. Een aanvraag doen?

Download de ouderkaart, vul die in en neem de kaart mee naar de intermediair: Zie ook bij Jeugdsportfonds