Wodan en negen andere sportclubs in Eindhoven zitten krap bij kas

EINDHOVEN - Nog altijd heeft een aantal sportclubs in Eindhoven moeite het hoofd boven water te houden, onder meer als gevolg van teruglopende ledenaantallen. Van de 210 verenigingen in de stad zijn er tien die al langer in financiële problemen verkeren. Zij hebben moeite met het -op tijd- betalen van de huur van hun clubgebouwen, de energierekeningen en erfpacht. Dat schrijft het college aan de Eindhovense gemeenteraad.

De problemen zijn het grootst bij de voetbalclubs Eindhoven AV, VV Gestel, Wodan, RKVV Tongelre en bij de stichting Woudrust, die de kantine van Roest Rust exploiteert. Ook vijf andere clubs zitten krap bij kas, maar kunnen wel voldoen aan de met hen overeengekomen betalingsregelingen. Lees verder bij ED.nl