Houd jongeren betrokken bij sport en voorkom vroegtijdige uitval

De toolkit Keep Youngsters Involved omvat een uniek kaartspel en is nu ook in een Nederlandstalige versie verkrijgbaar. Met de werkzame tips en handvatten houd je jongeren betrokken. Download de toolkit gratis.

Het kaartspel is ontworpen voor professionals in de sport die met jongeren en jongvolwassenen werken, zoals coaches en trainers. Maar ook voor sportclubs biedt het kaartspel handvatten om jongeren te (blijven) motiveren, het jeugdbeleid te verbeteren en een sportclub-actieplan op te stellen.

De Keep Youngsters Involved toolkit

 

Het kaartspel is onderdeel van de Toolkit. De toolkit bevat de volgende zaken:

 

  • De infographic waarin de hoofdlijnen van het project worden afgebeeld;
  • De factsheet waarin de 14 factoren van uitval in sport worden behandeld;
  • Een kaartspel met werkzame, praktische tips, aanwijzingen en oefeningen om jongeren betrokken te houden bij sport, de sportclub of binnen je trainingen. De kaarten behandelen 14 verschillende factoren, variërend van autonomie (hoe zorg je dat jongeren een gevoel van vrijheid krijgen) tot verwachtingen(fysiek, mentaal en sociaal) vanuit de sportclub, de trainer en de jongere;
  • De methodieken / spelregels van het kaartspel

 

Klik op de links om de pdf’s te downloaden! 

Bron Kenniscentrum Sport