Hoever zijn jullie bereid te gaan voor de sport en 'droom' van jouw kind(eren).

Mijn dochter begint volgend seizoen aan een nieuwe sport. Deze sport heeft raakvlakken met de sport die zij tot nu toe, op redelijk bedreven niveau, heeft uitgevoerd. Ze heeft drie trainingen al mogen meedoen bij de nieuwe vereniging en zij hebben haar er direct uitgepikt als 'mogelijk talent'. Heel leuk natuurlijk, hoewel voor mij plezier het belangrijkst is. Mijn dochter is gewend om 2 keer per week te trainen, waarbij er 3 uur per training echt keihard gewerkt werd. Zij vindt dit leuk en ze wil graag goed presteren. Ook in de sport die zij tot nu toe beoefende verbaasde zij haar trainers met haar inzet, ontwikkeling en kunde, dus het komt voor mij niet als een volkomen verrassing dat ook haar nieuwe trainers mogelijkheden in haar zien. Mijn dochter wil graag meedoen met wedstrijden en haar nieuwe trainers denken haar, door haar direct met de selectie mee te laten trainen, in korte tijd de ontwikkeling door te kunnen laten maken die zij nodig heeft om op wedstrijdniveau mee te kunnen doen. Mijn dochter ziet dit helemaal zitten en wil er voor gaan.

 

Nu kreeg ik gisteren een mail met de trainingstijden van volgend jaar en die verschillen nogal van de tijden die de recreatiegroep heeft en waarop ik mij in eerste instantie heb georiënteerd. Het komt er op neer, dat ik op een doordeweekse middag/avond wat eerder van mijn werk weg zal moeten om haar op tijd bij de training te krijgen (door de spits dus daar doe ik dan bijna een uur over) en daar dan 2 uur moet wachten tot zij klaar is met trainen. Op zaterdag moeten we om 6.00 uur ons bed uit om op tijd bij de training te zijn. Deze training duurt 3 uur, dus dan kan ik wel tussendoor naar huis. En op zondagmiddag moeten we om 14.00 uur weg en zullen we rond 17.00 uur weer thuis zijn voor de derde training.