Topic: "Mijn zoon wil zo graag op voetbal maar ik kan er niet komen"

Mijn zoon is zo gek op voetbal. Al jaren lang, maar omdat ik niet over eigen vervoer beschik heb ik hem op gymnastiek gezet omdat dat op 1 locatie in de buurt zit. Maar het staat hem steeds meer tegen. Al een paar jaar vraagt hij om voetbal. Ik had hem ook een paar initiatielessen van andere soorten teamsport laten deelnemen maar hij wil echt op voetbal. Nu ben ik echt een leek op het gebied van jeugdvoetbal maar ik wilde het een kans geven. Nu hoor ik van anderen dat het best zwaar is, de trainingen, de wedstrijden, de uitwedstrijden. Er wordt verwacht dat jij als ouder ook eens rijdt.. En daar zit het probleem hem, ik ben alleenstaand, heb nog een dochter rondlopen en GEEN AUTO... Het schijnt dat er 2 uit wedstrijden per maand zijn. Kan er iets geregeld worden voor ouders die geen auto hebben? Stel dat mijn zoon ergens tijdens een uit wedstrijd een been breekt, moet ik hem zelf op de een of andere manier gas halen vanuit een of ander dorpje ergens in de provincie (ik raak daar alleen met het ov) of wordt er iets vanuit de verzekering geregeld? Is voetbal sowieso wel haalbaar voor mijn zoon als ik dus met zulke beperkte transportmiddelen zit (alleen een fiets dus) Ik gun het hem zo erg. Ik weet dat de sport is waar hij alles in kwijt kan. Hij is altijd met zijn bal bezig, wil altijd buiten voetballen. Hij zou zo blij zijn als hij EINDELIJK op een echte club kan

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Bram (woensdag, 17 juli 2019 12:38)

  Bij onze club zijn er meer ouders die daarmee te maken hebben en daar houden we gewoon rekening mee. Zolang van te voren dat duidelijk is voor iedereen, geen probleem. Desnoods als compensatie een keer extra de shirts van het team wassen of bij een thuiswedstrijd een uurtje bardienst draaien. Maar dat is aan de persoon zelf.

 • #2

  Ronald (woensdag, 17 juli 2019 15:19)

  Dit kan toch geen belemmering zijn. Ik ben al jaren leider/trainer (vanaf dat de jongens 11 jaar zijn) en er wordt altijd onderling geregeld dat het team in zijn geheel mee gaat en eventueel ouders zonder vervoer mee kunnen rijden. Niet doomdenken met dat er iets kan gebeuren, dan is er een ziekenauto en als het met eigen vervoer kan dan helpt ook iedereen elkaar.
  Uw zoon lekker laten voetballen.

 • #3

  Larry (woensdag, 17 juli 2019 22:59)

  Alles is uitvoerbaar mijn tip = kaart jouw probleem aan bij de inschrijving van jouw zoon wens hem veel succes toe bij zijn lievelingssport voetbal.