Doe je geen vrijwilligerswerk op de club? DAN SPEELT JE KIND NIET MEE. Wat is jouw oplossing?

Het is voor veel sportverenigingen een probleem: ouders vinden die bereid zijn een handje mee te helpen op de club. Wellicht zouden clubs vrijwilligerswerk verplicht moeten stellen.Help je niet mee, dan zit je kind de volgende wedstrijd op de bank. Een goed idee? Afgelopen weekend sprak ik met een moeder van drie kinderen. Kind één zit op hockey, kind twee op voetbal en de oudste zit op muziekles én voetbal. Zij en haar man werken fulltime en hebben in het weekend hun handen vol aan de kinderen wegbrengen naar sport, vriendjes, het doen van boodschappen en het huishouden. Tijd voor vrijwilligerswerk bij de sportclub is er nauwelijks.

Twee keer per jaar wordt er een vrijwilligersdag georganiseerd. Dan helpen ze met schoonmaken. Maar ieder ander weekend zijn ze blij als er andere ouders opstaan om achter de bar of met de belijning van de velden te helpen. Hoewel ze heel goed begrijpt dat dit voor heel veel verenigingen een groeiend probleem is, ziet ze deze situatie niet snel veranderen. Als tegenprestatie zou ze bijvoorbeeld wel meer contributie willen betalen.