· 

Wat is een talent jou waard?

Zo zit je te brainstormen, waar zou ik het nu eens over hebben? Tja dan kom je toch gauw terecht bij het scouten, wellicht één van de oudste vrijwillige functies die er bestaan binnen het amateurvoetbal en waar de speler zodra hij een kontrakt tekent bij een BVO goed mee weg komt. In de periode dat ik mag scouten voor onze nationale bond kun je bijna elk weekend wel op pad gaan. Er zijn zoveel clubs, er zijn te weinig scouts, maar zoveel talent dat je nog zoveel teams kunt vormen, ook van die talenten die net niet het positieve eindoordeel halen. Maar één ding weet ik zeker.

Als je deze "B" groep extra gaat trainen, krijgen ze net dat zetje om wel bij de laatste groep te komen. Wie leidt ze verder op? Regelmatig kijk je wedstrijden en word je vaak aangeklampt, wil je mijn zoon bekijken? Als je alles moet bekijken mag je zeker een dagvergoeding gaan vragen, dus selectief zijn met de wedstrijden. Wat ons dan ook opviel bij de scholing die gegeven wordt in Friesland? En daar zit vaak ook het probleem. De grootte van de clubs.

 

Parels

 

Twee meiden die voetballen bij vv Makkum en vv Arum, voor velen een giga afstand die amper met de auto te bereiken is maar met de boerenkar des te beter. Dus worden dit soort plaatsen gewoon overgeslagen. Deze 2 meiden met Friesche inslag hebben zich ontwikkeld als talentvolle meiden waarbij beiden nu bij de jongens zijn gaan voetballen. Tijdens de wedstrijdtrainingen zagen we het talent al....en vragen zijn jullie al gescout door de bond of ene sc Heerenveen?

Nee, riepen ze in koor. Tja die kleine cluppies ook.....worden die wel gezien...of is er gewoon geen tijd voor? Nu denk ik dat we in de nabije toekomst wil je iedereen in beeld krijgen meer velden moeten afstruinen wil je unieke talenten aan je binden. Oh ja en diegene die te laag voetballen.....meld je bij de club en geef aan dat je het nivo te laag vind om jezelf te ontwikkelen en kom in beeld bij al die scouts.

Zoekend naar die ene parel, ook uit de lagere teams....maar bewust laag zijn gehouden..... Nu het geld nog voor nog meer scouts en stropen we nog meer de velden met plezier af.....naar nog meer pareltjes...