Wie kan mij dit uitleggen....

Stellling Op de club is het de gewoonte dat er vanaf 11 jaar na iedere wedstrijd gedouched wordt. Wat me daarbij opvalt is dat het wordt beschouwd als een soort opvoedkundig iets, een soort van 'het hoort nou eenmaal bij'. Veel kinderen (leeftijd 9-11) willen het niet maar de meeste ouders maken er een soort principe kwestie van om te zorgen dat het toch gebeurt. Ik begrijp dit totaal niet. Mijn kind doucht liever thuis - kan ik helemaal inkomen, prepuber, vieze douchen op de club, thuis lekker je gang kunnen gaan - en ik zie niet in waarom ik daar moeilijk over zou doen. Maar ik merk dat ik dan als ouder nogal in mijn eentje sta. Het is min of meer regel dat er na een wedstrijd gezamenlijk wordt gedouched.....WAAROM???? Ik vraag me af of dit bij andere clubs ook zo is. Ben benieuwd naar jullie ervaringen