Zorgen over landelijke jeugd: ‘Niveauverschil te groot’

De competitie van de landelijk A- en B-jeugd in Nederland moet op de schop. Dit stelt Bart Eenkhoorn, al twintig jaar jeugdhockeytrainer bij Gooische, die een ingezonden brief naar hockey.nl stuurde. Eenkhoorn hoopt nu een discussie op gang te zetten om het niveauverschil tussen de teams te verkleinen. Daarbij kijkt hij naar de successen van de nieuwe Promotieklasse als inspiratie. Hockey.nl sprak hem over zijn plannen. 129 doelpunten maakte Gooische JB1 een paar jaar geleden onder leiding van Eenkhoorn. De Super B, het niveau onder Landelijk, was een eitje voor zijn ploeg. Het zat de coach toen diep dat zijn ploeg in de voorcompetitie op een haar na de landelijke competitie misliep ten koste van Laren, dat later in het seizoen ook NK-finale bereikte.Bron Hockey.nl