Meiden in regio Rotterdam-Oost gaan massaal op voetbal

Amateurclubs in de regio spinnen garen bij het succes van de Leeuwinnen. Voetbalclubs verwelkomen steeds meer vrouwelijke leden. Vooral de jeugd trekt massaal de kicksen aan.Het Nederlands elftal heeft op het WK in Frankrijk deze zomer flink wat losgemaakt. Miljoenen mensen keken naar de prestaties van de Leeuwinnen. En steeds meer meisjes op de pleintjes zien nu niet alleen Van Persie, Messi en Ronaldo als rolmodel, maar ook Vivianne Miedema, Jackie Groenen of Sari van Veenendaal. Een rondvraag bij de amateurverenigingen in de regio leert dat ook daar het aantal vrouwelijke leden toeneemt. Met dank aan de Leeuwinnen, die zich op dit vlak pioniers mogen noemen.

Die explosieve groei werd twee jaar geleden, eveneens dankzij Groenen en consorten, al ingezet nadat het Nederlands elftal het Europees Kampioenschap in eigen land won. Sindsdien zit het vrouwen- en meisjesvoetbal structureel - en niet meer incidenteel - in de lift. Dit jaar lopen er op de velden in onder andere Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam-Alexander bij de negen clubs die hebben gereageerd meer dan achthonderd dames rond, 13 procent meer dan vorig jaar. Lees verder bij AD Rotterdam