Topic: hoe ga jij om met lastige spelers/sters?

Het is een lastige situatie, ook omdat je waarschijnlijk ook commentaar krijgt van anderen die hun mening geven. Mijn eigen ervaring met zulke spelers: ga een persoonlijk gesprek aan. Met simpele vragen als: waarom doe je dat? Is er wat aan de hand? Waarom gedrag je je zo als je een duel verliest? Wat zouden we er samen aan kunnen doen om dat op te lossen? Vaak speelt er een achterliggend probleem. Als ze dat wel delen of misschien een klein deel wil vertellen kom je vaak al een stuk verder. Even navraag doen bij de ouders of die wat weten kan ook helpen, maar doe dat wel in overleg met de speelster i.v.m. het vertrouwen wat op dat moment een hele grote rol kan spelen, dat moet je niet onderschatten. We zijn natuurlijk geen pedagoog of psycholoog maar ik ben het met je eens dat je er best wat meer aandacht aan mag geven. Zelf heb ik meerdere zogenaamd lastige spelers mogen trainen en het is mij elke keer gelukt om op deze manier de speler weer op de goede weg te helpen.