Nederlandse hoogleraren: toch risico om kind op kunstgras te laten voetballen

Kinderen kunnen bij het sporten op kunstgras met rubberkorrels een hoger gezondheidsrisico lopen dan het Nederlands Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet voorkomen. Dat betogen vier hoogleraren binnenkort in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, meldt de Volkskrant.  Na onderzoek concludeerden het RIVM en het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) dat de risico’s voor kinderen verwaarloosbaar zijn.

Volgens de vier hoogleraren bevatten de rapporten van beide instituten wetenschappelijke onnauwkeurigheden en tekortkomingen, waardoor het risico voor kinderen onderschat kan zijn. “De beslissing of sporten onder deze omstandigheden acceptabel is, ligt nu in eerste instantie bij de ouders.” Lees verder op het Laatste Nieuws

 

 

 


Cursus Pupillentrainer?

Pupillentrainer EEN CURSUS VAN 8 A 10 AVONDEN KAN WEL EENS TEVEEL ZIJN ALS VRIJWILLIGER We geven dan ook een cursus van 4 avonden waarin alle facetten bij JO9 t/m JO13 pupillen tijdens de praktijk en theorie tot uiting komen. We helpen clubs graag binnen een goede structuur, organisatie, leerlijnen, leerdoelen, speelwijze en een goede veldbezetting. De Nieuwe vormen Hoe trainen we 6v6 en 8v8, de nieuwe voetbalvormen. Bij 11v11 spelen we op een heel veld maar bij 6v6 en 8v8 niet en welke spelers haal je weg uit 11v11 om tot een optimale organisatie en veldbezetting te komen? Meer info? Klik hier