Sporten tijdens een hittegolf doe je zo

Sporten tijdens een hittegolf is niet voor iedereen, maar wie het niet kan laten kan volgens sportcoach Liesbeth Lim prima doortrainen. Het is al de hele week bloedheet, maar toch blijven sommige fanatiekelingen flink doorsporten. Volgens Lim kan dat ook prima, zolang je goed rekening houdt met het weer. "Zolang je binnen sport in de airco is er sowieso niets aan de hand." Voor buitensporten zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Sporten tijdens een hittegolf vergt planning, je kunt niet op elk moment van de dag gaan. "Je moet nu niet gaan sporten tussen twaalf en vier. Dat is echt te warm." Heel vroeg in de ochtend of juist laat op de avond is ideaal. "Je kunt waarschijnlijk toch niet slapen, dus dan kun je net zo goed wat later sporten."Het belangrijkste is koelen. Zowel voor als na het sporten. "Zorg ervoor dat je niet te warm bent als je begint met sporten. Maak je warming-up niet te lang en intensief." Ook is het slim om vlak voor je begint nog iets kouds te drinken, zodat je weer wat afkoelt. Na het sporten, moet je weer opnieuw koelen. "Verleng je coolingdown en stop daar pas mee tot je echt helemaal rustig bent en je hartslag weer normaal is. Ook na de tijd kun je het beste weer iets kouds drinken." 

"Wil je ongetraind toch iets doen? Ga dan een blokje om wandelen in de schaduw."

Bron RTLZ