Wereldprimeur op Erica: biologische kunstgraskorrels

biologisch afbreekbare kunstgraskorrels. Binnenkort worden ze getest bij SC Erica.

Het bedrijf Senbis uit Emmen ontwikkelde de nieuwe korrel. Jarenlang zijn ze al getest in het laboratorium en nu gaan ze in de praktijk getest worden.

Afbreken

Bas Krins van Senbis over het voordeel van de nieuwe korrel, ten opzichte van bijvoorbeeld korrels van rubbergranulaat, kurk en kunststof. "Veel van de korrels komen naast het veld terecht. Op het moment dat deze korrel in de natuur terechtkomt, breekt 'ie op termijn volledig af en zal de korrel niet de natuur vervuilen. Wij kennen geen enkel ander bedrijf in de wereld dat een materiaal ontwikkelt dat afbreekt."

Waar is 'ie van gemaakt?

Krins wil niet kwijt van wat voor materiaal zijn korrel gemaakt is. "Dat is het geheim van de smid. We hebben heel veel tijd, energie, geld en moeite gestopt in de receptuur. Dat willen we dus graag nog even voor onszelf houden."Lees verder op RTV Drenthe