Stelling? Toen kwam de mail, 4 keer per week trainen...liever 5 keer

Onze zoon sport fanatiek: 3 keer per week. Daarvoor is hij veel tijd kwijt omdat de sportclub niet om deur ligt. De trainer is heel fanatiek heeft hoge ambities voor zichzelf gesteld. Mijn zoon krijgt te horen, met meer trainen haal je wellicht de NK. Fijn, maar daar heeft hij geen behoefte aan. Ziet het nut er niet van. Hij heeft zelf besloten om dat niet te doen: hij wil tijd vrij houden voorzijn sociale kontakten, doet volgend jaar eindexamen en zal over 2 jaar op kamers gaan en wil misschien wel op een andere sport. Hij maakt zijn keuze en daar moeten we trost op zijn.

 

Toen kwam de mail 

Toen kwam er een mail van de trainer: minimaal 4 keer per week trainen, liever 5, dure trainingskampen, screeningen, 100% inzet, etc. Mijn zoon heeft aangegeven dat hij dat niet wil. Zijn enthousiasme is flink afgenomen en hij baalt van de 'grappige' opmerkingen over uitgaan, en dat maar maximaal 2x per maand.

 

Probleem: mijn zoon wil dit niet maar er is voor hem ook geen alternatief. Er is niet een trainingsgroep binnen de vereniging die 'gewoon' 2 a 3 keer per week traint. Hij traint fanatiek maar wordt afgeschilderd als een lamzak omdat hij uitgaat en niet vier keer in de week verplicht wil trainen. Daarnaast zijn wij ouders die zeiken omdat wij het niet normaal vinden om twee keer per jaar een duur trainingskamp te betalen ( 2 dagen 90 euro, 6 dagen buitenland ruim 700 euro zonder zakgeld) en onze zoon steunen dat sporten vooral leuk moet zijn. Die laatste opmerking wordt gepareerd met zonder onderbouwing: iedereen traint hier omdat het leuk is, maar die willen gewoon wel vier tot vijf keer per week trainen.

 

Wat zeggen andere ouders, die laten het over zich heen komen en zien dat kun kinderen ook kotsend over railing hangen. Is dat normaal dan?

 

Ik begin door dit hele gedoe bijna te twijfelen: dit is toch niet normaal? We hebben zaken bij bestuur aangekaart maar die zien het probleem niet of niet volledig.    

 

Graag een reactie hoe jullie dit lezen en zien. Ook indien je eigen zoon of dochter en als ouder dit voor de kiezen krijgt