De vrouw als hoofdtrainer bij de mannen, kan dat?

Een vrouw als hoofdtrainer in het amateurvoetbal, kan dat? Bij BAS vinden ze van wel, toch kozen ze bij de derdeklasser voor een man.

BAS moest op zoek naar een nieuwe coach, omdat Bert van den Brink besloot dat het mooi was geweest. De brievenbus gingen open voor sollicitaties en al snel stroomden die binnen. Plots lag daar een brief van Femke van Odijk. Juist, een vrouw. ,,Je denkt toch even, wat is dit?", vertelt Hein Grafhorst, voorzitter technische commissie van BAS. ,,Het is iets wat je helemaal niet verwacht. Maar haar brief was zo goed, dat we haar hebben uitgenodigd. De passie spatte er vanaf."

De trainster, die de beschikking heeft over het diploma UEFA B, moet ook wel. Want hoe je het ook wendt of keert, als vrouw heb je in zo'n mannenbolwerk een achterstand. ,,Veel clubs zijn wel nieuwsgierig hoor, al komt dat misschien ook door mijn brief. Daar krijg ik veel complimenten over. Als ze bij BAS een keuze op basis van de brief hadden gemaakt, was ik daar hoofdtrainer geworden. Ik doe dat ook om er tussenuit te komen", stelt Van Odijk. Bas Voetbal koos uiteindelijk een man als hoofdtrainer. Bron De Stentor

 

KVVA koos voor Femke van Odijk: ,,Zij is ambitieus en wij willen dat zijn"