Gezocht: 1200 vrijwilligers voor EK voetbal 2020

Voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020 zoekt Amsterdam 1200 vrijwilligers uit de regio die zich voor een geslaagde speelstad willen inzetten. De vrijwilligers ontvangen supporters op Schiphol, begeleiden bezoekers naar de Johan Cruijff Arena, of helpen achter de schermen bij de evenementen van het EK in Amsterdam. De Amsterdamse hosts komen in een pool, waarbij ze ook voor toekomstige evenementen kunnen worden ingezet. In en rondom het stadion zet UEFA zijn eigen vrijwilligers in.

Ook kunnen studenten en scholieren hun afstudeeropdracht of -stage bij de organisatie van het EK doen. Het afstudeerproject moet dan wel iets te maken hebben met het organiseren van een internationaal sportevenement.

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het EK, dat van 12 juni tot en met 12 juli plaatsvindt, wordt het kampioenschap in twaalf steden in Europa georganiseerd. Bron Het Parool