Deel 2 opleiding U 6 en 7 jaar in het Duitse voetbal (DFB)

Pupillen U 6 / U 7

2 tegen 2: een team bestaat uit twee velden en maximaal. een rotatiespeler. Het wordt gespeeld zonder een keeper. Nadatje de juiste speelvelden hebt uitgezet, deelt de Coach (in) teams in een bepaal een volgorde (Team A / B / C etc.). Daarna beginnen de teams bij de toegwezen velden

 

Je speelt in toernooivorm met oplopend en aflopende speelvelden. Er zal maximaal zeven periodes à max. 10 min (bijv. 5x10min / 7x7min /7x5min / ...) worden gespeeld. Er zijn tussen de rondes een pauze van drie minuten. Na elke pass gaat het winnende team een vak verder, het verliezende team een veld terug.

 

Doelpunten kunnen alleen worden gescoord vanaf de middellijn. door elk team wisselt beide teams een speler volgens een vooraf bepaalde volgorde. Bij een uitbal begint de tegenstander de bal in bveld in te brengen vanaf de zijkant in te passen of te dribbelen. De aftrap komen uit de eigen basislijn d.m.v dribbelen of passen.

 

De beslissingen tijdens het spel moeten door de kinderen worden genomen . de coaches/ begeleiders fungeren als een gemeenschappelijke spelleider en grijp alleen in als het nodig is. Ouders kunnen hun kinderen ondersteunen, maar houden vast een minimale afstand tot de speelvelden.