Kinderen willen af van rokende ouders bij de sportvereniging: 'Maar ik sta niet op het veld ermee'

Kinderen vinden het vervelend dat ouders langs de lijn van een sportveld staan te roken. Dat blijkt uit onderzoek van de Hartstichting: 'Ouders geven het verkeerde voorbeeld.'

Het initiatief om het sportcomplex volledig rookvrij te maken kwam vanuit de leden. ,,Vervolgens is hier met de leden over gesproken in een ledenvergadering. Toen is gezamenlijk ingestemd om onze accommodatie rookvrij te maken, zodat onze kinderen kunnen sporten op een veld waar zij niet in aanraking komen met roken. Roken en sporten gaan voor ons niet samen.'' De afspraak is ook toegevoegd aan de nieuwe huurovereenkomst met de gemeente. ,,Daar staat letterlijk in dat het verboden is te roken óp of áán de velden. Daar staan wij helemaal achter.'' Klik hier om de video af te spelen