Wat doet jouw vereniging voor de maatschappij?

We zijn druk bezig met het magazine Sport Totaal maar ook clubs zullen in de schijnwerpers gezet worden indien zij iets goeds doen voor de maatschappij. Hierbij gaan we ook video opnames maken. 

 

Hoe open is de vereniging Een open club gebruikt de kracht van sport om maatschappelijke doelen te bewerkstelligen. Dit doet het door de accommodatie en vrijwilligers in te zetten bij de realisatie van het plan. De vereniging draagt hierdoor bij aan een betere (lokale) samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van overgewicht of het veiliger maken van de buurt. Daarnaast creëert een Open club goodwill bij de leden en partners. Dit komt de relatie met bijvoorbeeld de gemeente of sponsoren ten goede, die geneigd zijn langer aan de club verbonden te blijven. De maatschappelijke kansen waarop verenigingen kunnen inspelen hangt af van de situatie voetbalvereniging Forum Sport." "Wij zijn ons er al jaren van bewust dat Forum Sport een bijzondere maatschappelijke positie midden in de gemeente inneemt", vertelt Pieter Offers, voorzitter van Forum Sport. "Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om maatschappelijke stage te lopen bij ons en er wordt samengewerkt met organisaties als Sport en Welzijn en KWF Kankerbestrijding. Daarnaast bieden wij reïntegratieplekken. Wij doen dit nog op ad-hoc basis maar willen dit structureler gaan aanpakken

Doet jouw vereniging wat goeds voor de maatschappij meldt het dan via mail@sport-totaal.nl