AGRESSIEVE JEUGDVOETBALLERTJES KRIJGEN HALT-TRAINING

Jonge amateurvoetballers die tijdens een wedstrijd een grove overtreding begaan en daarvoor een lange schorsing hebben gekregen, kunnen vanaf voortaan een gedragstraining volgen bij jeugdstraforganisatie Halt. Als ze die training met goed gevolg afronden, kunnen ze strafvermindering krijgen. De verenigingsraad van het amateurvoetbal heeft dit vandaag tijdens hun vergadering in Zeist besloten. Jeugdspelers tussen de twaalf en achttien jaar met een schorsing van minstens zeven wedstrijden, komen in aanmerking voor de training Sport & Gedrag van Halt. De training helpt de jongeren hun agressie op het veld te beteugelen.

'VOETBAL IS AFSPIEGELING VAN MAATSCHAPPIJ'

Halt ontwikkelt ook nog een speciaal traject voor jongeren die buitensporig fysiek of verbaal geweld hebben gepleegd op het voetbalveld, meldt de KNVB. Ook zij kunnen strafvermindering krijgen als ze de training naar tevredenheid afronden.

,,Voetbal is volkssport nummer één en daarmee een afspiegeling van de maatschappij. Dat wat op het voetbalveld gebeurt, gebeurt ook op het schoolplein, in het winkelcentrum of op straat. En dat is precies de reden dat we graag met Halt samenwerken, want zij hebben ruime ervaring met het begeleiden van deze jongeren.'' Bron Metronieuws