· 

Wie weet een oplossing? Sport voor een moeilijk kind dat duidelijke grenzen nodig heeft

Van het weekend kregen we een vraag of voetbal voor zijn zoon wel geschikt was om te gaan spelen. Door middel van zijn vraag zou hij graag reacties ontvangen waarbij hij weer verder kan met keuzes maken.

 

Wat is een goede sport of hobby om een kind in het gareel te krijgen? Het gaat om een jongen in de basisschoolleeftijd die duidelijkheid, leiding, rust en structuur nodig heeft. Hij kan zowel angstig als bazig kan zijn en anderen eindeloos testen tot hoever hij kan gaan. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of mee willen denken?

Bij voorbaat dank.

 

Reacties kunnen op onderstaand formulier of via Facebook en dan onder reacties.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Wesley (maandag, 05 augustus 2019 08:14)

  Hier heb ik vorig jaar mee te maken gehad met een jongen van 11, ik zelf heb hierbij gewoon open kaart gespeeld met de ouders en hierbij mijn mening gegeven dat een individuele sport naar mijn mening beter zou zijn voor deze jongen.

 • #2

  Pjee (maandag, 05 augustus 2019 09:11)

  Duidelijk nodig: Leiding, rust en structuur.

  De vraag is denk ik niet welke sport of hobby, Maar waar vind ik de juiste begeleiding. Dat kan bij elke sport zijn, veel zo niet alles hangt af van de trainer/coach die de voorwaarden creëert.
  Wel denk ik hoe kleiner het team hoe sneller een trainer/coach dat voor elkaar kan krijgen.

 • #3

  Bram (maandag, 05 augustus 2019)

  Taekwondo is daarvoor zeer geschikt. In ieder geval eerst een individuele sport niet omdat een teamsport niet gegund is, maar dat levert geen rust op! Juist ook niet voor hem. En laat goed vaststellen wat de oorzaak is, niet snel sticker van ADHD op laten plakken. Ik heb meegemaakt dat een kind uiteindelijk de juiste keuzes kon maken omdat na onderzoek bleek dat hij een van de vele vormen van autisme had. Dan zijn ze nl erg gevoelig voor bijvoorbeeld geluid en andere overprikkelingen

 • #4

  Remco (maandag, 05 augustus 2019 16:23)

  Het is een ontzettend lastig vraagstuk. Voor kinderen zoals in het gegeven bericht heb je als trainer/coach vaardigheden nodig die bij sportopleidingen van bonden niet aangeboden worden. Daarom moet je het treffen bij sportverenigingen omdat vrijwilligers doorgaans deze kennis en vaardigheden niet hebben.