· 

OneFit en Duitse Urban Sports Club bundelen krachten

Nederlands sport- en fitnessplatform OneFit en Duitse branchegenoot Urban Sports Club bundelen krachten en worden daarmee het grootste sport- en fitnessplatform in Europa.

Het OneFit-merk blijft bestaan in de Nederlandse markt, beide merken zijn actief in de Duitse en Spaanse markt en voegen daar hun proposities samen Via hun lidmaatschappen bieden de sportclubs toegang tot meer dan 10.000 partnerlocaties in zes landen 

 

Het Nederlandse sport- en fitnessplatform OneFit en de Duitse branchegenoot Urban Sports Club hebben een contract getekend om later deze maand hun krachten te bundelen. Met het akkoord breiden de bedrijven hun aanbod voor zowel particuliere als zakelijke klanten uit. Hun flexibele sportabonnementen geven na de fusie toegang tot een netwerk van meer dan 10.000 partnerlocaties. Leden kunnen met de mobiele app lessen reserveren en inchecken bij fitness- en yogastudio's, outdoor workouts, zwembaden en vele andere sportmogelijkheden.

 

De Duitse en Spaanse teams en producten zullen samengaan onder de naam Urban Sports Club, terwijl in de Nederlandse markt het merk OneFit actief blijft. In de toekomst zal hun gecombineerde partnernetwerk zich uitstrekken over 62 steden in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Portugal.

 

‘We heten OneFit welkom in de Urban Sports Club-familie. Ze hebben bewezen een voorloper te zijn in onze branche en deze fusie zal leiden tot een nog beter product en een groter partnernetwerk voor onze leden. OneFit is de perfecte partner om ons te ondersteunen bij ons streven ons flexibele sportlidmaatschap voor een vaste prijs naar nieuwe markten te brengen. Ik ben erg blij dat ons gezamenlijke team zal blijven groeien en nog internationaler wordt’, zegt Moritz Kreppel, mede-oprichter en CEO van Urban Sports Club.

 

Serge Brabander, Founder van OneFit: ‘We zijn begonnen met één euro en een goed idee. Het is heel bijzonder om te zien dat we nu samen met Urban Sports Club een serieuze speler zijn geworden in het fitnesslandschap. Onze bedrijven hebben vergelijkbaar DNA: we zijn flexibele, Europese organisaties die worden geleid door de oprichters, met een ambitie om de wereld te veroveren. Samen zullen we een steeds groter wordende beweging creëren van mensen die genieten van een gezonde en actieve levensstijl.’

 

OneFit en Urban Sports Club verwachten dat de transactie later deze maand van kracht wordt. OneFit zal dan deel uitmaken van de Urban Sports Club-groep. Later dit jaar verhuist het gefuseerde bedrijf naar het nieuwe hoofdkantoor in Berlijn, terwijl het kantoor in Amsterdam ongewijzigd blijft.

 

Het gecombineerde bedrijf heeft meer dan 400 mensen in dienst en zal dit jaar blijven groeien. Kreppel en Benjamin Roth, de andere oprichter van Urban Sports Club, zullen optreden als gezamenlijke CEO's van het bedrijf, terwijl OneFit-oprichters Brabander en Camille Richardson ook in het bedrijf werkzaam zullen blijven in nieuwe managementposities.