Jong Hercules stopt met fusiegesprekken; SV Beverwijk en buurman smelten niet samen tot een voetbalvereniging

Geen fusie met SV Beverwijk Sv Beverwijk en C.V.V. Jong Hercules gaan niet fuseren. De twee Beverwijkse voetbalverenigingen en Gemeente Beverwijk waren sinds juli 2018 in gesprek om de mogelijkheden voor een fusie te onderzoeken. Aan die gesprekken maakt het Jong Hercules vandaag een eind. Volgens het bestuur van de blauw-witten zou een fusie niet op basis van gelijkwaardigheid plaatsvinden. Op het gebied van ledenaantal, financiële mogelijkheden en bestuurlijke potentie heeft Jong Hercules een groot voordeel. Daarentegen heeft S.V. Beverwijk met de huidige accommodatie een sterke troef in handen. "De mooie clubaccommodatie die S.V. Beverwijk momenteel gebruikt weegt niet op tegen grote verschillen in het ledenaantal en de financiën van Jong Hercules. Daarnaast spelen er andere zaken die invloed hebben op onze keuze om de fusiegesprekken te beëindigingen", aldus Justin de Vries, voorzitter van C.V.V. Jong Hercules.

Bron Jong Hercules