Mijn zorgen zijn dat het op school beduidend minder gaat dan voorheen

Graag zou ik advies ontvangen over het volgende:

 

Onze zoon van 7.5 jaar zit sinds 2 jaar op voetballen. Het eerste jaar was het erg leuk. De beste jongen droomt van een winnend doelpunt en school heeft niets te lijden. Sinds een klein jaar echter begint zijn talent te openbaren en is hij enkele maanden geleden gescout door een grote voetbalclub die hem in haar jeugdopleiding wil opnemen, en hem gezien zijn jonge leeftijd, hem eerst een trainingsschema hebben gegeven zodat hij nog 'even' bij zijn huidige vereniging kan blijven tussen zijn vriendjes. We zijn trots op hem maar hebben ook zorgen.

Als ouders mag je nooit de droom van je kind ontnemen en zou ik graag meer een begeleidende dan een bepalende rol willen vervullen.

 

Mijn zorgen zijn dat het op school beduidend minder gaat dat voorheen. Interesse in taal, rekenen en andere leermomenten is ondergeschikt aan voetbal. Hoe kan ik zijn droom begeleiden en motiveren terwijl ik veel liever heb dat hij die zelde motivatie in zijn schoolresultaten legt? Alvast bedankt voor de eventuele reacties.