Poll: zijn ze gek geworden? Nu al scouten op 7 jarige leeftijd?

Mijn oudste zoon is 7 jaar en zit nu twee jaar op voetbal. Hij voetbalt met ontzettend veel plezier bij de mini's, 4 tegen 4. En buiten het voetballen op de vereniging is hij ook elke dag thuis aan het voetballen, met iedereen die maar wil. En voor zover je je eigen kind objectief kan bekijken, hij heeft er veel gevoel voor.

 

Afgelopen weekend was het eindtoernooi en na de laatste wedstrijd werd mijn man aangesproken. De man stelde zich netjes voor en meldde dat scout was van een eredivisieclub. Hij wilde naam van onze zoon weten, want ze willen hem gaan volgen.

 

En dan ben je thuis en denk je...zijn ze nu gek geworden, scouten ze serieus al 7-jarigen? En wij als ouders worden zo ineens gedwongen na te denken over dingen. Wij hebben het hem niet verteld. Ik weet niet eens wat ik tegen hem zou moeten zeggen. Misschien horen we nooit meer wat. Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt en wat heb je gedaan? Of heeft er iemand advies?