v.v. DEO vanaf vandaag op weg naar rookvrij sportpark

In het afgelopen jaar heeft v.v.DEO links en rechts de leden om hun mening gevraagd over roken op sportpark De Dijkhoek, ook middels een poll op de website werd de mening van de leden gepolst. Mede met die input heeft het bestuur van de club besloten de eerste stap te zetten naar een rookvrij sportpark. DEO is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. DEO geeft kinderen graag het goede voorbeeld. De club zet daarom vanaf vandaag (maandag 19 augustus 2019) de eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermt men de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt v.v. DEO iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. “Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.” zegt het bestuur van de club. Bron Nieuws uit Berkelland