Uitval het grootst bij JO17 en JO19...start voor een nieuwe hockyclub voor junioren...ook in het voetbal?

De hockeyclubs Upward en HC Arnhem (Velp) zijn een ‘nieuwe’ hockeyclub gestart voor jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. reden is dat beide clubs moeite hebben een A-junioren team op de been te krijgen. Dertig jeugdhockeyers dreigden zo af te haken.

 

Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. Al dertig jaar wordt volgens de initiatiefnemers gesproken over samenwerking tussen de twee clubs. EenArnhem bestaat uit een A1 in de eerste klasse en een A2 in de derde klasse en is inmiddels begonnen met de competitie. De trainingen en wedstrijden worden afwisselend afgewerkt in Arnhem en Velp.

 

Persbericht EenArnhem: 'De combinatie EenArnhem is uniek in Nederland. Bij veel hockeyclubs is het lastig om gelijkwaardige A-teams op te stellen. EenArnhem heeft een goede formule gevonden, waarbij beide moederclubs dit ondersteunen: er wordt bij beide clubs getraind, de thuisbasis is het ene helft bij de ene club, de andere helft bij de andere club en de spelers blijven lid bij hun oude club. EenArnhem streeft ernaar het concept van samenwerking met andere hockeyclubs in en buiten de regio te delen, om zo deze groep jeugdspelers een leuke teamsport te kunnen blijven bieden'. Bron De Gelderlander