Manifest Federatie Enschedese Voetbalverenigingen: ‘Voetballen met plezier!’

N.a.v. gestaakte wedstrijden, soms respectloos gedrag en het mede daardoor niet willen spelen tegen teams van andere clubs hebben alle Enschedese voetbalclubs afgesproken dit seizoen veel aandacht te besteden aan: Voetballen met plezier! In opdracht van het Federatiebestuur heeft een werkgroep bestaande uit afgevaardigden van de KNVB, de scheidsrechtersorganisatie, Sportaal (gemeente) en voetbalclubs zich gebogen over verbeteringen in gedrag tijdens en rondom wedstrijden. Hieruit is onderstaande manifest ontstaan, waarbij alle verenigingen beloven de punten van dit manifest twee keer per jaar met hun verenigingskader, leiders, trainers, ouders en spelers in bijeenkomsten te bespreken. In elke federatievergadering worden de resultaten besproken.

 

Manifest Inleiding

 

Aanleiding om tot dit manifest te komen zijn negatieve ervaringen voor, tijdens en na voetbalwedstrijden op zaterdag en zondag in junioren- en seniorenafdelingen, die bij alle clubs zich voordoen. Iedere voetballer en voetbalster wil op prettige wijze voetballen, maar weet ook dat negatief gedrag het plezier uiteindelijk weghaalt. In een aantal gevallen leidde dit gedrag tot het niet meer tegen elkaar willen spelen.

 

De clubs in de gemeente Enschede maken nu een statement.

 

Opdracht

 

Het bestuur van de Federatie van Enschedese voetbalverenigingen kreeg vanaf het begin van het huidige voetbalseizoen signalen over diverse gedragsproblemen op en om de voetbalvelden. In opdracht van het FEV-bestuur heeft een werkgroep bestaande uit afgevaardigden van de KNVB, de SEO, Sportaal en voetbalclubs zich in vier bijeenkomsten gebogen over verbeteringen in gedrag tijdens en rondom wedstrijden. Na goedkeuring biedt de FEV dit manifest ter ondertekening aan aan elk clubbestuur.

Lees verder op de site van de Tubanters