Gun je kinderen wat tegenslag

Gun je kinderen wat tegenslag Je doet er dus goed aan om je kind zijn of haar telleurstellingen te gunnen.

Maar hebben we wel tijd en ruimte om de brandjes te blussen die er dan ontstaan? We zitten immers in een strak dagelijks schema. We racen van werk naar school en kinderdagverblijf en sport. De kinderen moeten zelf ook steeds meer: chillen, muziek maken en alles bijhouden op social media.

Presteren heeft hoge prioriteit. Daarmee drijven we elkaar massaal naar een stressvol bestaan.

 

Wat kunnen we doen?

 

“Het is belangrijk dat kinderen hun eigen emoties enteleurstellingen mogen ervaren. Veel ouders willen hun kind ‘redden’. We pamperen ze dan teveel waardoor we hun verdriet overnemen. Of zij proberen uit alle macht externe factoren te veranderen, zodat het probleem zich oplost. Daar leert een kind niets van. Echt helemaal niets van”