R.K.V.V. DEM GAAT JEUGD NOG BETER LEREN VOETBALLEN

Voetbalvereniging DEM uit Beverwijk gaat de trainingen van de gehele onderbouw (leeftijd 6 tot en met 11 jaar) herstructureren. "Alle spelers krijgen komend seizoen een voetbalopleiding op maat en dit is niet alleen voorbehouden aan de talentvolle jeugd bij DEM", aldus Paul Bijok (Hoofd Technische zaken). Jeugdige trainers en KNVB opleidingen In het verleden was er te weinig aandacht voor de recreatieteams en werden selectieteams in de onderbouw veelal getraind door jonge beginnende ongediplomeerde trainers. een gegeven wat je overigens bij veel clubs ziet in het Nederlandse jeugdvoetbal. "KNVB opleidingen zijn veelal gericht op 11x11 voetbal in plaats van pure techniektraining", aldus Bijok. Dit is ontzettend jammer, want juist in de onderbouw leer je het snelst en is het belangrijkste dat je baas over de bal leert te worden, je basistechnieken oefent en veel balcontacten nodig hebt om te leren voetballen. Lees verder bij Radio Beverwijk