ONLINE GEBRUIK VAN AFBEELDINGEN; RESPECTEER HET AUTEURSRECHT...is de club wel gerechtvaardigd via Voetbal TV uit te zenden?

Mag de club zomaar via VoetbalTV uitzenden? Moeten ze geen handtekeningen krijgen van spelers of speelsters uit een team? Zonxder dat je het weet staat je "portret" op de video.

Kan dit voor de club consequenties hebben? Navragen bij de wet AVG lijkt ons geen overbodige luxe.

 

In de huidige tijd van online communicatie, smartphones met camera, sociale media en kanalen als YouTube zijn de mogelijkheden om beelden te maken en met anderen te delen heel groot. Met die ontwikkeling is het echter ook steeds belangrijker om wet- en regelgeving op dit gebied te kennen en in acht te nemen. Het klakkeloos plaatsen van afbeeldingen op de website en socialmediakanalen kan vervelende financiële gevolgen hebben.