· 

Persbericht: Oeuvreprijs voor Arjen Robben en Robin van Persie

Arjen Robben en Robin van Persie ontvangen Oeuvreprijs  Fotocredit:  René Bouwman
Arjen Robben en Robin van Persie ontvangen Oeuvreprijs Fotocredit: René Bouwman

Voormalig profvoetballers geëerd voor hun carrière tijdens Telegraaf Voetballer van het jaar gala

 

Oeuvreprijs voor Arjen Robben en Robin van Persie

 

Voormalig profvoetballers geëerd voor hun carrière tijdens Telegraaf Voetballer van het jaar gala

 

Hilversum, 2 september 2019 – Voormalig profvoetballers Arjen Robben en Robin van Persie werden vanavond geëerd met een oeuvreprijs voor hun indrukwekkende carrière tijdens het Telegraaf Voetballer van het jaar gala. De heren ontvingen de award van Louis van Gaal. Naast Robben en Van Persie vielen onder anderen Matthijs de Ligt, Luuk de Jong, Dušan Tadić en Frenkie de Jong in de prijzen. Het gala werd gepresenteerd door Hélène Hendriks en Jandino Asporaat en werd uitgezonden bij Veronica.

 

De crème de la crème van de voetbalwereld kwam vanavond samen in Studio 21 voor de 38eeditie van het Telegraaf Voetballer van het jaar gala. Tijdens het gala werden de belangrijkste voetbalprijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt.

 

De winnaars van de avond werden geëerd met verschillende bijzondere, grappige en emotionele filmpjes. Zo werd Matthijs De Ligt geroast door Daley Blind, Klaas-Jan Huntlaar en Carel Eiting. Is de opa van Frenkie de Jong gaan skydiven om zijn vliegangst te overwinnen. Dušan Tadić liet zien hoe goed hij kan basketballen en in Sevilla is gevraagd of men Luuk de Jong al kent. Jan Smit en John de Bever traden op met hun voetbalnummer ‘Wij Zijn Nederland’.

 

Winnaars Telegraaf Voetballer van het jaar gala

 

Oeuvrewinnaars: Arjen Robben en Robin van Persie Uitgereikt door: Louis van Gaal

 

Gouden Schoen: Matthijs de Ligt Uitgereikt door: Rafael van der Vaart

 

Zilveren Schoen: Luuk de Jong Uitgereikt door: Siem de Jong

 

Bronzen Schoen: Dušan Tadić Uitgereikt door: Ronald Koeman

 

Talent van het jaar: Frenkie de Jong Uitgereikt door: Wim Jonk