Freelance Sportredacteur

Over de organisatie Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender. Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio want wij zijn de grootste nieuwsbron van de regio met een groot bereik en veel volgers. Kortom: Wij zijn erbij!

 

Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

 

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

 

Wat ga je doen als freelance sportredacteur?

 

Je komt te werken in een hecht team die allemaal een passie hebben voor sport. Als sportredacteur ben je verantwoordelijk voor het signaleren en het bijhouden van het sportnieuws dat op dat moment speelt. Op de redactie is veel ruimte voor eigen initiatief. Zo kun je onder meer:

 

Online berichten maken, in pakkende en foutloze schrijfstijl; Zelf video en audio monteren voor tv, radio, website, app en social media; Content creëren voor een van de meest toonaangevende mediamerken in de regio; Je eigen ideeën voor bijvoorbeeld podcasts en online videoformats pitchen. Wat zijn je kwaliteiten?

 

Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding richting Journalistiek of gelijkwaardige praktijkervaring; Je bent een enorme sportliefhebber en weet van alle sporten wel iets af; Je weet wat er speelt binnen regio Rijnmond; Als nieuwsjunk weet jij waar je het laatste nieuws vandaan kan halen; Je hebt een gevoel voor unieke verhalen en weet hoe je hier constructieve journalistieke content van kunt maken; Je hebt ervaring met AVID en Dalet; Je kunt nieuwsberichten maken en hebt al ervaring in de verslaggeving; Het is fijn als je een rijbewijs hebt Je kunt werken met bigdatatools; De druk van een constante deadline is voor jouw geen bezwaar, maar juist een motivatie; Je hebt een positief-kritische blik; Je staat 24/7 aan, want werken in de avond, het weekend en op feestdagen hoort erbij; Ons aanbod

 

Een uitdagende en afwisselende functie binnen een hecht team en een marktconform uurtarief.

 

Verder kun je heerlijk lunchen bij ons in de kantine, de laatste vrijdag van de maand kun je bitterballen scoren en voor de sportievelingen is er altijd een mogelijkheid om je collega’s uit te dagen voor potje tafeltennis of voetbal.

 

Ben je enthousiast geworden?

 

Aarzel dan niet en stuur jouw cv en motivatiebrief naar: onze HR-afdeling. Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Frank Stout via 010-707 5707 of stuur hem een berichtje via social media.