Combinatiefunctionaris (meiden-)voetbal

Ter uitbreiding van het team Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen is Rotterdam Sportsupport per direct op zoek naar een ambitieuze en energieke

 

Combinatiefunctionaris (meiden-)voetbal voor 18-32 uur per week

 

Rotterdam Sportsupport Rotterdam Sportsupport staat voor de kracht van verenigen. Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen én houden van Rotterdammers. Het warme sociale netwerk van een vereniging zorgt ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. Rotterdam Sportsupport stelt clubs in staat om nu én in de toekomst het verschil te maken voor Rotterdammers. Rotterdam Sportsupport kent de lokale situaties en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma’s.

 

Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen Als combinatiefunctionaris ben je onderdeel van het team Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen. Jullie doel: een Rotterdams sportklimaat waar sprake is van sociale veiligheid, waar iedereen onbezorgd en met plezier kan sporten en waar oog is voor sportieve- en sociale ontwikkeling.  Je ondersteunt het bestuur en andere kaderleden bij het zorgen voor een veilige(re) sportomgeving en een kwalitatief goed trainingskader. Taakgebieden

 

Als combinatiefunctionaris richt je je op het creëren van een positieve sportcultuur en werk je nauw samen met clubvrijwilligers. Je betrekt hen bij het plan en de uitvoering, zodat zij het zelf kunnen wanneer jouw inzet bij een club stopt; Je adviseert sportbestuurders bij het ontwikkelen en implementeren van een jeugdbeleid, indien gewenst specifiek op meidenvoetbal; Je bevordert de deskundigheid van vrijwilligers (zoals trainers en coördinatoren) door het verzorgen van opleidingen en begeleiding op pedagogisch, didactisch en technisch vlak; Je schakelt met de KNVB en andere relevante netwerkpartners over (stads brede) activiteiten en projecten gericht op meidenvoetbal. Profiel

 

Je voelt je betrokken bij sportverenigingen én de Rotterdamse jeugd;

Je hebt HBO werk-/denkniveau;

Je hebt kennis van de organisatie en cultuur van voetbalverenigingen;

Je hebt kennis van leeftijdsgebonden ontwikkelingsniveaus van jongens en meiden, zowel basis als ‘straatcultuur’; Specifieke kennis van/ervaring met meidenvoetbal bij verenigingen is een pré;

Je bent bekend met de 4 inzichten over trainerschap en weet deze toe te passen in de praktijk;

Je hebt ervaring met het begeleiden en/of opleiden van vrijwillig trainingskader;

Je bent bekend met vak van bestuurder en/of trainer en kunt je gemakkelijk aanpassen aan jouw gesprekpartners;

Je weet mensen in beweging te krijgen en kunt omgaan met weerstand; In jouw contact met mensen stel je de juiste vragen en ontdek je welke diepere vraag er mogelijk schuilgaat achter een ogenschijnlijk simpele hulpvraag; Je kan goed zelfstandig maar ook samenwerken, je komt afspraken na, bent proactief, geeft en ontvangt feedback en werkt resultaatverantwoordelijk; Je bent enthousiast, flexibel, stressbestendig en denkt in kansen en mogelijkheden.

 

Aanbod Een afwisselende baan in een sportieve en niet-hiërarchische omgeving. Een omgeving waar eigen initiatief verwacht en beloond wordt. Wij dragen graag bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en bieden je hiertoe onder meer een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die je inzicht geef in jouw sterkten en behoeften.

 

Wij bieden een aanstelling voor bepaalde tijd, in eerste instantie tot en met 31 juli 2020. Gezien de aard van de functie dient er rekening mee te worden gehouden dat het grootste deel van het werk in de avonduren en weekenden plaatsvindt. De functie is gewaardeerd in schaal 8 van de CAO Sport. Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

 

Geïnteresseerd? Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature stuur dan - onder vermelding van vacaturenummer 201909 - uiterlijk 23 september 2019 je CV mét motivatie naar sollicitaties@rotterdamsportsupport.nl t.a.v. Ineke Kalkman. Het meesturen van een filmpje waarin jij jezelf aan ons voorstelt en je motivatie toelicht is een pré. We verheugen ons op de kennismaking met jou!

 

Selectieprocedure De briefselectie vindt plaats op dinsdag 24 september 2019. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op maandag 30 september en woensdag 2 oktober 2019. Kandidaten die voor een gesprek in aanmerking komen worden hierover gebeld op woensdag 25 september 2019. De overige kandidaten worden per mail op de hoogte gehouden.

 

Voor meer informatie over Rotterdam Sportsupport: www.rotterdamsportsupport.nl, telefoonnummer 010-2429315.