· 

Een dag uit het leven van Virgil van Dijk

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk

Hoe Virgil uitgroeide tot de beste verdediger ter wereld

 

Virgil van Dijk wordt door velen gezien als de beste verdediger ter wereld. Afgelopen maand werd hij nog uitgeroepen tot de Beste Speler van het Jaar door de UEFA. Eerder won hij al de prijs voor Beste Verdediger. Alle ogen zijn op hem gericht, zijn marktwaarde wordt geschat op meer dan 100 miljoen euro. In het boek Een dag uit het leven van Virgil beschrijft voetbaljournalist Jan Willem Spaans het verhaal van de ongeplaveide weg naar de top van deze wereldspeler.

 

Nederland is bezaaid met professionele jeugdopleidingen. Alles wordt in het werk gesteld om hen te doen slagen. Voor Virgil van Dijk lag dat anders. Zijn ploeggenoten Memphis Depay, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt waren op hun 19de al gevestigde namen. Virgil vertrok toen naar FC Groningen omdat hij bij Willem II niet door kon breken. Negen jaar verder is de reus uit Breda uitgegroeid tot de beste centrale verdediger ter wereld. Jan WIllem Spaans kroop in de huid van deze topsporter en blikt terug op zijn hoogtepunt, de dag van de gewonnen Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur, met flashbacks naar het verleden.

 

Jan Willem Spaans (1995) is al zolang hij zich herinnert bezeten van het Engelse voetbal, meer in het bijzonder Liverpool. De 24-jarige Amsterdammer zag in de afgelopen jaren hoe zijn Reds onder Jürgen Klopp een transformatie doormaakten van een wisselvallige ploeg naar een van de beste teams van Europa, een ontwikkeling waarvan Virgil van Dijk de katalysator is. Hij volgde hem op de voet en schreef dit aansprekende verhaa dat leest als een jongensboekl. Spaans is verder actief als freelance voetbalverslaggever.

 

Dit boek is de eerste in een reeks van een nieuwe sportboekenserie ‘Een dag uit het leven van…’, uitgegeven door Willems Uitgevers.

 

Een dag uit het leven van Virgil van Dijk | Jan WIllem Spaans | ISBN 9789492419620 | € 10,-| Willems Uitgevers