· 

WAAROM LATEN WE ONS ZO GAAN TIJDENS EEN SPORTWEDSTRIJD?

Sporters en supporters laten zich nogal eens flink gaan als het om hun club gaat. En de scheidsrechter is daar vaak de dupe van. Maar waarom doen we dat eigenlijk?

 

‘Als je niet kan fluiten dan moet je het niet doen.’

 

‘Kankerscheids.’

 

‘Jij hebt thuis zeker niks te vertellen.’

 

‘Stel nou dat je gewoon je werk probeert te doen, maar dat je wordt uitgescholden. En wat nou als dat niet een keer gebeurt, maar elke dag. Zou je dan nog naar je werk gaan?’ Zo begon Sahil deze week de aflevering van Make Holland Great Again. Dit gaat natuurlijk over scheidsrechters van sportwedstrijden. En niet alleen die in het voetbal. Dit komt helaas voor bij alle sporten. Maar waarom laten mensen, zowel in het veld als langs de lijn, zich eigenlijk zo gaan? Lees verder bij BNN/VARA