s.v. Unitas’59 officieel Regionaal gecertificeerd

Zaterdag 21 september was het eindelijk zover en kreeg Unitas het certificaat Regionale certificering van de Jeugdopleiding uitgereikt door Wethouder Stein Steenbakkers.

 

In een goedgevulde Bavaria Pub/sponsorhome had zich een gezelschap verzameld, bestaande uit vertegenwoordigers van de KNVB, gemeente Eindhoven, Eindhovense Sportraad, collega voorzitters, bestuur Unitas, Raad van Advies, voetbalpartners zoals PSV, coördinatoren en andere vrijwilligers en niet in de minste plaats: de Technische Commissie.

 

Voorzitter Herman Matheij trapte af met iedereen welkom te heten en met een groot compliment aan het adres van de Technische Commissie, meer in het bijzonder Frank Scholten (hoofd TC), zijn assistent Bart van Knippenberg en Alger Vissers (RvA) die een groot aandeel hebben gehad in de certificering. Daarmee zijn we de eerste amateurvoetbalvereniging in Eindhoven die deze status krijgt en de 40e in de Nederland (van de ongeveer 2.500 amateurvoetbalverenigingen). Regionale certificering is het hoogst haalbare voor een amateur voetbalvereniging en daarmee bevinden we ons in goed gezelschap met BVO’s als VVV Venlo, FC Emmen, FC den Bosch, Willem II, Fortuna Sittard en plaatsgenoot FC Eindhoven.

 

Doelstelling Certificering:

 

Het doel van de certificering is om de jeugdopleidingen bij voetbalclubs structureel te verbeteren en te ontwikkelen. Dit wordt gedaan door de gehele opleiding via een audit-programma op niet minder dan 64 verschillende punten door te lichten en te benoemen waar er voor de club kansen liggen. Het resultaat van de audit bepaalt welke kwalificatie de KNVB de jeugdopleiding van de betreffende vereniging toekent. De beoordeling van jeugdopleidingen en de adviezen die daaruit volgen, worden gedaan door technisch jeugdcoördinatoren en deskundigen van binnen en buiten de voetbalsport. Het doel van het programma is om het totale voetballandschap in de breedte te ontwikkelen.

 

Bron Unitas 59